Over ons

We snappen heel goed dat jij verliefd bent geworden op het Scandinavische en Dutch Design uit de jaren ’50, ’60 en ’70! Dat zijn wij namelijk ook.

De warme uitstraling van de natuurlijke materialen, de zachte vormen, de eenvoud en de duurzame kwaliteit van het design uit die tijd: ze laten ons hart elke keer weer sneller kloppen.

Vol passie vinden en restaureren we de allermooiste meubels, lampen en accessoires, en verkopen ze aan echte liefhebbers. Soms maken we een uitstapje naar de ’80’s, en naar design uit Italië en Frankrijk.Bezoek onze winkel in Groningen!
Bezoek de winkel


Passie voor designmeubelen

Je vindt bij ons prachtige originele designmeubelen uit vervlogen jaren. Met hun warme kleuren en minimalistische vorm zijn het eyecatchers in je interieur.

In de ruim 10 jaar dat Bij de Tijd zich richt op het inkopen en verkopen van mooie meubelen, hebben we geleerd om ze met passie en liefde grondig te restaureren.Zoek je een authentiek Scandinavisch of Dutch designmeubel, lamp of vintage object uit de jaren ’50, ’60 of ’70 om de inrichting van je huis helemaal af te maken? Bij ons vind je de duurzame kwaliteit die je zoekt.


Winkel & Werkplaats

De winkel in Groningen is onze trots, onze toonzaal. Hier vind je op een oppervlak van 1500m2 het grootste deel van onze collectie. Op een bijzondere locatie: een oud zwembad.

In onze eigen werkplaats komen alle meubels en lampen die we hebben aangekocht binnen. We lopen ze na en brengen ze terug in originele staat.

Het vraagt specialisme om fineer, het superdunne laagje echt hout dat de meubels uit de Mid-Century hun bijzondere kwaliteit geeft, te ontdoen van alle lagen die er niet op thuishoren.Maar na geduldig schuren brengen we de juiste olie aan waardoor deuren, panelen en bladen hun schitterende vlam weer laten zien.


Het begin

Eigenaar David Vierkant begon na zijn studie In 2008 samen met zijn partner Liesel Bonhage met het verzamelen van echte designklassiekers; eerst van Nederlandse bodem en al snel ook Scandinavische items. Na verloop van tijd werd de woonkamer te klein voor zoveel meubels en huurde David een garagebox om de spullen in op te kunnen slaan.


Het vervolg

Na ruim 11 jaar als winkelmanager in de detailhandel gaf David zijn baan op om zich volledig te richten op het verzamelen, restaureren en verkopen van unieke items.

Liesel verkocht het bedrijf waarmee ze als kunstenares grote bedrijven voorzag van unieke wandbekleding, en sloot zich bij hem aan.

Nu runnen ze samen Bij de Tijd, en werken samen met onder andere een bekleedster, fotografe, restaurateur, koerier en tal van inkopers in verschillende landen.

Bij de Tijd verkoopt zowel lokaal als wereldwijd: aan particulieren en zakelijke projecten.