Werkplaats

Alles terug in originele staat

Alles wat je in onze winkel tegenkomt, is eerst door onze handen gegaan. De vintage en designstukken die we binnenkrijgen controleren we van boven tot onder. Waar nodig renoveren we, maar liefst brengen we ze terug in hun originele staat.

Dat doen we, hoe kan het ook anders, op dezelfde manier en met hetzelfde materiaal als de originele meubelmakers. Je ziet, voelt en hoort onze expertise terug: alles draait, loopt, klikt en glanst als ooit tevoren. Voel het zelf in onze winkel.
we zijn open


De warme kwaliteit van fineer

De warme uitstraling van meubels uit de ’50’s, ’60’s en ’70’s ontstaat dankzij het gebruik van fineer. Dat is echt hout, met veel precisie laagje voor laagje rond afgeschaafd van de stam van een boom.

Regelmatig komt er bij het restaureren in de werkplaats een bijzondere houtsoort van onder de lak tevoorschijn. Rozenhout bijvoorbeeld: dat is tegenwoordig vrij zeldzaam. Het maakt je vintage meubel bijzonder exclusief.

Fineer maakt ons als meubelmakers blij. Panelen met fineer behouden hun vorm, terwijl massief hout gaat werken. En de vrijwel gelijke laagjes kwaliteitshout zijn meestal aangebracht in een prachtig symmetrisch vlampatroon.


Laag voor laag gerestaureerd

Houtfineer vraagt een speciale verzorging met olie. Helaas ging die kennis door de jaren heen vaak verloren. De eigenaars gingen na verloop van tijd toch met boenwas, blanke lak en soms zelfs gekleurde lak aan de slag.

Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. Met speciale schuurtechnieken verwijderen we geduldig de laagjes gebruiksgeschiedenis van het meubel. Als de fineerlaag wat beschadigd is, kunnen we die onzichtbaar herstellen.

Als laatste behandelen we het hout weer met olie en brengen zo de diepe warmte en glans terug. We genieten van ons werk en van het resultaat: ooh's en aah's bij de bezoekers van onze toonzaal.


Vintage Lampen

De vintage en designlampen in onze winkel zijn zorgvuldig gecontroleerd en schoongemaakt tot ze weer glanzen. 
Als het nodig is vervangen we de bedrading, of een fitting of schakelaar. De techniek klopt, alles werkt: het is een plaatje.

De lampen in onze winkel kunnen daardoor minstens weer zo lang mee als ze oud zijn. En dat geldt trouwens voor alle producten die je in onze winkel vindt. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze accessoires.
accessoires